25 Ocak 2008

köpek : garip

köpek (ismi: garip) başını plastik bir naneye sokmuş çıkaramıyormuş. tamam, bu her mahallenin-köyün köpeğinin- kedisinin başına gelebilecek bir şey. peki ben bu köpeği nerden biliyorum; milliyet gazetesinin son dakika haberlerinden... köpeği görenler bir süre gülüp, haha, salağa bak ne komik, dedikten sonra gerçekten de hayvanı o salak durumdan kurtarmak için çabalamışlardır diye düşünüyorum. habere göre çabalamışlar, bir kaç gün boyunca hem de!
ne yazık ki başarılı olamamışlar. köpek kaçıp gidiyormuş; hem de bir buçuk yıldır baktıkları besledikleri köpek.

MUĞLA'nın Fethiye İlçesi Kemer Beldesi'ne bağlı Kıncılar Köyü'nde köylülerin beslediği Garip adlı köpek, başını plastik kavanoza sıkıştırdı. Günlerdir başındaki kavanozdan kurtulamayan Garip, yardım etmek isteyenleri de yanına yanaştırmıyor. Garip'i kurtarmak için seferber olan ancak başarılı olamayan köylü, profesyonel yardım istiyor.

Kıncılar Köyü sakinlerinin yaklaşık 1.5 yıldır beslediği sokak köpeği Garip, birkaç gün önce başını plastik bir kavanoza sıkıştırdı. Köylülerin kavanozun dibindeki yiyeceğe ulaşmaya çalışırken başını sıkıştırdığını düşündükleri Garip, kavanozu çıkarmak için yanaşmaya çalışan herkesten kaçmaya başladı. Hayvanı yakalayıp kurtarmaya çalışan köylüler başarısız oldu. Köy Muhtarı Nazif Darıyemez ile köylülerden Mustafa Sert, insan görünce ormanlık alana kaçan Garip'i yakalamak için günlerdir uğraştıklarını söyledi. Köpeğin açlıktan zayıfladığını söyleyen köylülerden Meryem Bakırcı, “Biraz daha böyle kalırsa ölecek. Yetkililerden yardım istiyoruz''dedi. Hayriye Demirkıran ise, “Köpeği yakalamak için çok uğraştılar ama hep kaçıyor. Onun bu hali bizi çok üzüyor''diye konuştu.

geçen süre içinde biri "lan gazetecileri arayalım, köyümüzden haber olur" diye düşünüyor olsa gerek ki, olay ulusal bir gazetede yer alıyor. muhtemelen fotoğrafı ordaki vatandaşlar çekmiştir; gazete köye fotoğrafçı göndermemiştir? göndermişse, işte o fotoğrafçının yerinde olmak istemezdim doğrusu.
hani ünlü bir fotoğraf vardır, mahvolmuş afrikalı bir çocuk ile sersem bir akbaba... fotoğrafı çeken gazeteci ödül falan almış ama çocuğu o durumda bırakıp gitmiş olmasının ardından ortaya çıkan pişmanlık duygusu (mu artık, ben ne hayvan oğlu hayvanım dürtüsü mü, her neyse) o kadar ağır basmış ki, intihar etmek suretiyle kendini cezalandırmış.
bizim ülkemizden çıkan dram(!) kalitesi de bu işte.
aslında bir dram varsa, köpeğin salaklığı değil galiba?

2 yorum:

  1. doğru dürüst göremeyen, ısıramayan köpeği nasıl yakalayamazlar, bu kadar zaman bir çare bulamazlar, resmen işkence çekiyor hayvancağız :(( benim uykularım kaçıyor bu haberler yüzünden.. nasıl izliyorlar anlamıyorum :(((

    YanıtlaSil
  2. en çok da kendi çapında! pratik çözümleri ile övünen bu milletten şu zavallıya zihni sinir bir çözüm çıkmamış mı gerçekten?

    bizim kurtarma hikayeleri her zaman fenomen kapsamındadır da! :((


    bu arada rastgele bir yazı seç süper bir seçenek:)

    YanıtlaSil